marți, 11 iunie 2013

Inugami

Va rog sa nu copiati sau sa postati lucrarile mele pe alte site-uri fara permisiunea mea.Multumesc.
_____________________________________________________________________________________________
Nota: Eu nu aprob violenta de orice fel asupra animalelor.VA ROG SA NU FACETI ASTA.

Inugami, in traducere ''zeul-caine'' este tipul de spirit care poate poseda un om,si este un fel de kodoku(1*).Credinta in acest spirit a fost foarte puternica pina in timpul recent si era larg raspindita in Japonia (mai ales partea de vest).

Cei care pot crea si stapini Inugami sint numiti ''Inugami-tsukai''(folositorul zeului-caine).Un inugami-tsukai creeza un inugami dupa urmatoarea metoda:
1)se ia un caine si se ingroapa in pamint pina la git.
2)in fata cainelui se pune mincare insa el nu are voie sa ajunga la ea.
3)lasi cainele sa flaminzeaca si cind e aproape de a muri,iar dorinta de mincare e la limita,inugami-tsukai trebuie sa se duca in spatele cainelui si sa-i taie capul.
4)capul trebuie ingropat la mijlocul unei rascruci (pentru ca multi oameni sa treaca peste el si,astfel sa-i creasca ciuda contra oamenilor)
5)capul se dezgroapa si consfințit.Asa este nascut un Inugami puternic.(2*)

Inugami poate fi pus sa posedeze o persoana.Cei usor posedati sunt oamenii care au o instabilitate emotionala.Ei pot sa se comporte ciudat sau sa spuna lucruri ciudate,sa se plinga de dureri in piept sau membre,uneori pot chiar sa mearga in patru labe si sa latre.


Pentru a exorciza un Inugami trebuie sa maninci o fiara carbonizata(3*) sau poti ruga un Yamabushi(4*) sa efectueze un ritual special pentru tine.


Marimea unui Inugami este aproximativ egala cu cea a unui sobolan.Unii spun ca este orb.De obicei oamenii normali nu-l pot vedea.



Inugami-suji ''Descendenta Zeului-Caine''


Familia care este posedata de un inugami este numita ''inugami-suji'',insemninda ''descendenta zeului caine''.Se presupune ca acestia sunt urmasii samanilor si vrajitorilor ce au creat Inugami.


Daca familia il venereaza,Inugamii ii aduce prosperitate;pe de alta parte,daca spiritul este tratat rau acesta va aduce calamitati in casa.


Intr-o familie Inugami-suji,un Inugami este creat de fiecare data cind se naste o fata.Dupa ce fata se marita,aceasta isi ia Inugami cu ea facind noua sa familie Inugami-suji.Din acest motiv casatoria cu  o Inugami-suji trebuia evitata de catre oamenii simpli.In citeva regiuni ale Japoniei oamenii inca verifica lina genealogica a miresei inainte de casatorie pentru a se asigura ca nu e o Inugami-suji.




___________________________________________________________

1*Kodoku- tip de magie neagra care implica folosirea animalelor vii.
2*Aceasta metoda este cea mai cunoscuta.Unele surse spun ca atunci cind capul cainelui este taiat acesta ar trebui sa zboare si sa guste mincarea din fata sa.
3*Suna stupid insa sincer n-aveam idee cum s-o traduc(sunt incepator totusi...)
4*Yamabushi- in traducere ''cel ce sta in munti''.Yamabushi este un pustnic japonez si practica shugendo,o religie sincretica constind din amestecul elementelo Budiste cu cele Shindo



Original link :http://sayainunderworld.blogspot.com/2007/09/inugami-dog-god.html


Niciun comentariu: