sâmbătă, 12 aprilie 2014

Trapa

Era odata o fata numita Mayumi.
Intr-o zi aceasta mergea la scoala si a observat inaintea sa o fata cu aceeasi uniforma. Fata era colega ei de clasa,care deseori ajungea sa fie hartuita de restul clasei.

La scolile de fete,ca cea in care invata Mayumi, agresiunea putea ajunge , uneori, peste limita.
Insa oricit de crude nu erau fetele,profesorii se prefaceau ca nu vad nimic desi stiau situatia.

Mayumi nu avea nimic impotriva fetei ,insa nu-si dorea probleme,si din acest motiv isi batea joc de ea impreuna cu toti ceilalti. Isi amintise ca ii spusese niste cuvine de-a dreptul oribile.

Mayumi s-a apropiat de ea si a observat ca fata arata foarte fericita. Si dintr-un motiv oarecare,ea sarea pe acelasi loc. Mayumi era derutata. Locul pe care sarea fata era o trapa(care se gasesc de obicei pe drum).
De ce sarea asa,zimbind ca o nebuna?
''Noua,noua,noua,noua......'' Murmura fata in timp ce sarea.
''Ce faci?'' A intrebat Mayumi.
Dar fata nu ii raspunse si continua sa murmure ''noua,noua,noua,noua...''
''Hey! Nu indrazni sa ma ignori!'' Spuse Mayumi pe un ton mai aprins.
Dar fata tacea.

Pina in acel moment, Mayumi nu a urit niciodata fata asa cum o faceau ceilalti,dar vazind-o cum se bucura de una singura si cum o ignora complet, o furie neasteptata s-a trezit in ea.
''De ce dracu' faci asta?'' A intrebat ea din nou. Dar fata sarea la fel de bucuroasa ca mai inainte,de parca nici nu auzise strigatul lui Mayumi.

Mayumi s-a gindit ca poate acest ''sarit pe trapa in timp ce spui numere'' este un lucru foarte minunat si interesant.
Era o idee stupida,isi dadea seama. Era confuza in ceea ce privea sentimnetele ei si in acelasi timp dorea sa opreasca fata din ceea ce facea. Intr-un fel oarecare,Mayumi nu putea accepta faptul ca cineva ca ea isi petrecea timpul in asa un fel.

''Misca! O sa incerc si eu asta!'' spuse ea,impingind fata si urcind pe trapa.
Mayumi si-a indoit genunchii inainte sa faca marea saritura. Exact in acel moment,fata care a fost data la o parte a impins rapid cu toata puterea ei capacul trapei. Mayumi a cazut direct in ea.

Fata puse capacul inapoi. Zimbind cu satisfactie,ea a inceput sa sara din nou,de data asta murmurind ''zece,zece,zece....''

Niciun comentariu: