miercuri, 10 iulie 2013

Copii de la etaj

Istoria data am auzit-o de la un prieten de la universitate.

Un barbat(sa-l numim ''K'') a primit o lovitura zdravana din cauza unui accident rutier si  a decis sa stea acasa pentru vreo sapatamina,caci avea probleme cu gitul. K era casatorit dar sotia lucra,asa ca era de unul singur toata ziua.Primele citeva zile se bucura de libertate,dar in a treia zi a inceput sa se plictiseasca.Oricum,nu putea merge nicaieri din cauza leziunii.

Apoi,intr-o dupamiaza,cind privea TV-ul a auzit pasi grei si voci de copii de la etaj.Nu prea le-a acordat atentie,gindindu-se ca pot fi intr-o vacanta.In ziua urmatoare,aceleasi voci rasunau de sus.Parea ca au 2 copii acolo.Locul unde K traia era un bloc mare de apartamente,dar chiar si asa,pe timpul zilei era foarte linistit.In contrast cu linistea inconjuratoare,vocile copiilor pareau a rasuna foarte puternic.Pentru K nu era deranjant,dimpotriva, era bucuros de faptul ca nu trebuia sa asculte linistea.

In ziua urmatoare K era plictisit si,dupa cum nu avea chef sa faca mincare a comandat pizza.Dar comanda de pizza(care a venit in 30 de minute) s-a dovedit a fi prea mare pentru K,si astfel a lasat o pizza intreaga neatinsa.De obicei pastra mincarea ramasa pentru sotie,dar gindindu-se la copii de mai sus,a decis sa le-o duca lor.

K nu avea idee cine erau locatarii camerei de la etaj,insa asta nu l-a oprit sa sune la usa. A auzit ceva de dinauntru ,dar nu a primit nici un raspuns. A sunat din nou la usa. Simtea ca cineva il privea din vizor.''Cine e?'' o voce a intrebat de dupa usa. K i-a explicat ca e din camera de jos si ca i-a ramas pizza de la prinz si se intreba daca copiii ar dori. Usa s-a intredeschis. Era neobisnuit de intuneric in camera. Din crapatura de circa 5 cm a aparut o femeie,aratind doar jumatate din fata.  ''Multumim,insa nu o vrem,'' a spus femeia rece.  Era prea intuneric pentru a-i putea deslusi expresia faciala. Dintr-odata K s-a simtit de parca nu trebuia sa fie acolo; chiar si asa el a incercat sa-i explice ca dorea sa le dea pizza copiilor.

Un vapor de aer caldut a iesit de dupa usa. A simtit un miros neplactut. Intr-o clipa 2 fete de copii s-au aliniat dupa cea a femeii. Usa era inca intredeschisa. Ochii ''goi'' ai copiilor il priveau. Cele 3 fete formau o linie.
''Inteleg....atunci...iti  vom accepta darul.'' A spus femeia. Cind K a pus cutia cu pizza in spatiul intredeschis,o mina a luat-o de dinauntru.

Cele trei fete inca sa holbau la K. '' Multumim.....'' A auzit aceeasi voce. K a plecat rapid. Se simtea speriat. Undeva in adincul sufletului simte ca ceva era cu adevarat gresit. Imaginea cu fetele copiilor i-au lasat o impresie arzatoare in minte. Fetele.......a simtit ca-l  lua cu friguri.  Fetele....ele formau o linie..... Dintrodata linistea i-a fost spulberata. Vroia sa plece cit mai repede posibil. A asteptat liftul,insa acesta nu venea. Formind o linie......verticala....una deasupra alteia......A apasat de citeva ori butonul,dar liftul tot nu venea. S-a intors la scarile de urgenta. Inima ii batea rapid si dureros. Incepea sa ameteasca.

De cum a deschis usa grea ce duce la scarile de urgenta,a simtit ochi pe spate. S-a intors inapoi clipind de citeva ori,cam la 10 metri de el,aceleasi 3 fete il priveau de dupa coltul coridorului. Ca mai inainte,isi aratau doar jumatate din fete si se holbau la el cu ochii lipsiti de stralucire.Lumina rece a zilei, strabatind prin ferestre le ilumina fetele.

Nemaipasindu-i de gitul lui a luat-o la sanatoasa pe scari. Desi K,caruia ii pasa de sanatate,folosea adesea scarile in loc de lift si putea chiar sa coboare 4 etaje cit ai clipi,simtea ca oricit de repede fugea,nu putea ajunge jos. Fete aliniate,una deasupra alteia...asta-i imposibil...ceea ce inseamna ca.....nu sunt corpuri...si chestiile ciudate care le-am vazut dupa fete era....miini....tinind capurile....
A fugit in cel mai apropiat magazin si a rugat oamenii de acolo sa cheme politia.
Oamenii legii au venit ,au cautat prin apartament - si au gasit corpurile mamei si copiilor in baie. Corpurile erau decapitate.

Potrivit  cercetarilor , corpurile nu aveau capuri deja de 3 zile. Iar sotul,care era ucigasul, a fost gasit ascunzindu-se in dulapul sau - innebunit. Insista ca familia sa era inca in viata. Avea teroare in ochi; politia nu stia sursa acestei terori.

Dar K stia. 

Niciun comentariu: